Сарадници Института у Бечу

Сарадници Института у Бечу

 

Сарадници Института за српски језик САНУ били су 24. маја 2017. године гости Аустријског центра за дигиталну хуманистику у Бечу (The Austrian Centre for Digital Humanities  ‒ ACDH), где их је примио дирeктор центра проф. Карлхајнц Мeрт (Karlheinz Mörth).

Сарадници су, између осталог, разговарали са проф. Мертом о активностима Центра, као и о пројектима који се раде на Институту за српски језик – Препис, Расковник и дигитализација Речника САНУ. Такође, захваљујући проф. Гордани Илић Марковић са Института за славистику, сарадници су обишли неколико значајних локалитета у Бечу: гроб Вука Стефановића Караџића на гробљу „Св. Маркс”, споменик посвећен Вуку Караџићу, цркву „Свети Рок” где су се венчали Вук Караџић и Ана Краус, кућу у којој је Вук живео и на којој се налази спомен-плоча посвећена реформатору српског језика и писма, цркву „Свети Сава”, на којој стоји спомен-плоча посвећена Сави Мркаљу, и Институт за славистику који је налази на месту некадашње бечке болнице у којој су се лечили Сава Мркаљ, Бранко Радичевић и др.


Актуелне информације

Захвалница Институту од Народне библиотеке "Ресавска школа"
Захвалница Институту од Народне библиотеке "Ресавска школа"
Повеља захвалности
Повеља захвалности
ПРАВИЛНИК О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА

 На основу члана 16, став 1, Закона о заштити узбуњивача (даље: Закон) и Правилника о начину унутрашњег узбуњивања, начину одређивања овлашћеног лица код послодавца, као и другим питањима од значаја за унутрашње узбуњивање код послодавца који има више од десет запослених (даље: Правилник) Управни одбор Института за српски језик САНУ , дана 4. 12. 2015 године, донео је

ПРАВИЛНИК О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА


Institut za srpski jezik

О српском језику